joi, 22 martie 2012

Fuga-i ruşinoasă, dar e sănătoasă

Nu stim cine o fi zis prima data vorba asta, dar s-a dovedit a fi adevarata. Desi nu suntem adepti ai fugii din fata pericolelor sau a situatiilor putin placute, dar constatam ca pentru Mihail Boldea a fost calea pe care a anuntat-o la TV cu cateva zile in urma.
Cine e Mihai Boldea?
Mihai Boldea a intrat în politica în 2003, cand s-a inscris în organizatia PD Galaţi. „Adeziunea si-a depus-o prin vara lui 2003, dar nu prea era vazut pe la sediu. Abia pe la inceputul lui 2004, o data cu apropierea alegerilor locale, a inceput sa fie din ce în ce mai activ", ne-a declarat un membru PDL Galati. In campaniile electorale din 2004 s-a facut remarcat si asta i-a si adus prima functie politica, la 28 de ani, devenind presedintele Organizatiei de Tineret PD Galati.
Dupa cateva luni a devenit vicepresedinte al organizatiei municipale si purtatorul de cuvant al organizatiei judetene PDL Galati, condusa de deputatul Mircea Toader. Cariera sa politica parea sa mearga bine, asta si datorita statutului sau de avocat cu ceva avere.
Scurta cariera politica a lui Mihai Boldea, deputatul de 36 de ani anchetat pentru constituirea de grup infractional organizat si inselaciune, a fost marcata de scandaluri politice si implicari in afaceri controversate.
Deputatul Mihai Boldea a parasit Romania sambata, 17 martie, pe frontiera terestra, cu trei zile inainte ca deputatii să avizeze cererea DIICOT de incuviintare a perchezitiei domiciliare, retinerii si arestării lui.
Primele informaţii privind plecarea din Romania a lui Mihail Boldea au fost obtinute de DIICOT miercuri, 21 martie, in jurul orelor 15.00, deputatul iesind din tara prin vama Giurgiu, cu destinatia Tucia, de unde a plecat cu un avion spre o destinaţie necunoscută, a declarat, joi, şeful DIICOT, Codrut Olaru.
Potrivit lui Codrut Olaru, în 18 martie Boldea s-a imbarcat de pe Aeroportul din Ataturk, de unde a plecat spre o destinatie necunoscuta deocamdata. El a precizat ca in 21 martie, la ora 16.35, DIICOT a primit confirmarea ca Boldea a fost în Turcia.
Olaru a adaugat ca in perioada 16-21 martie, orele 14.00, DIICOT nu a detinut niciun fel de informatii privind plecarea din tara a lui Boldea. El a mai spus că în 20 martie, la ora 17.00, s-a obtinut avizul privind perchezitia, retinerea si arestarea lui Boldea, acesta fiind trimis la DIICOT Galati. In aceeasi zi, la ora 19.00, s-a dispus darea în consemn si retinerea lui Mihail Boldea.
Olaru a mai spus că în 21 martie, la ora 14.00, procurorii au cerut încuviintarea perchezitiei la mai multe locuinte din Bucuresti si Galati, acestea avand loc joi dimineata.

"Legal" au plecat Omar Hayssam,  Bivolaru, Nicolae Popa, Dinel Staicu, Severin Tcaciuc   sau Frantisek Priplata.  
Cu ajutorul cui?

Alo. Base ce zici. Cine i-a ajutat. Cine trebuie sa isi dea demisia?

Va spunem noi: Procurorul General, Ministrul de Interne, Ministrul Justitiei si nu in ultimul rand Guvernul si BASESCU.


Niciun comentariu: